veelgestelde vragen
Hoe lang gaan de steunzolen mee?
Steunzolen gaan twee tot drie jaar mee. Ik raad je aan om na ongeveer 1,5 jaar op controle te komen. Dan wordt de conditie van de zolen en jouw voeten en houding weer beoordeeld.
De levensduur van de zolen is per persoon verschillend. Het hangt vooral af van hoe intensief je de zolen gebruikt en in welke omstandigheden.
En iemands gewicht en mate van transpiratie heeft invloed op de levensduur van zolen.
Kan ik de zolen wassen?
Je kan je zolen voorzichtig wassen onder de kraan met wat water en zeep. Ze aan de lucht drogen, dus niet in de zon of op de verwarming. Waar wordt het materiaal hard van.
Wat moet ik meenemen bij de eerste afspraak?
- Je legitimatiebewijs, zoals je id-kaart of rijbewijs.
- De schoenen die je vaak draagt, zoals een werk-, wandel-, of sportschoenen. Je kan ook een aantal paar meenemen.
- Je oude zolen of andere hulpmiddelen die je nu draagt.
- Neem bij heup en rugklachten ook een sportbroekje. In bepaalde gevallen zal ik je vragen de broek of de bovenkleding uit te doen.
Hoe lang moet ik op mijn nieuwe zolen wachten?
De zolen zijn klaar tussen de 10 á 14 dagen. Kom je de eerste keer zolen ophalen, dan maken we daar een afspraak voor. Is het je tweede paar, dan krijg je van mij een nummer en met dat nummer hangt je tasjes klaar in de wachtkamer.
Hoe kan ik betalen?
Je krijgt de factuur via de mail (op geprint, indien gewenst). Het bedrag kan je per bank overmaken of contant betalen. Er is geen pin apparaat aanwezig, maar wel een QR code, waarmee je direct kan betalen.
Is er vergoeding voor de zolen?
Er kan vergoeding zijn vanuit de aanvullende verzekering. Check hier
Wat is het verschil tussen podologie en podotherapie?
Zowel de podoloog als de podotherapeut behandelen voetklachten. De behandeling bestaat uit steunzolen, schoenadvies, medical taping, drukvrij leggen van pijnlijke plekken en voettraining geven.
Het verschil is dat de podotherapeut verantwoordelijk is voor de voetzorg van diabetespatiënten. Zij doen jaarlijks voetonderzoek, zorgen samen met de pedicure voor voetbehandelingen en voeren wondbehandelingen uit.
Teven voeren zij bij ernstige klachten instrumentele behandeling uit.
Op je website staat dat jij ook instrumentele behandeling uitvoert. Hoe kan dat?
Tussen 2012 en 2022 was ik medisch pedicure en voer net als de podotherapeut instrumentele de behandeling uit. Dat doe ik nog steeds bij ernstige likdoorns of eelt en ontstoken ingroeiende nagels. Er is in de praktijk geen ruimte voor regelmatige pedicurebehandelingen.
Welke opleiding heb jij gevolgd?
Ik ben opgeleid tot Register Podoloog aan de Academie voor Podologie. Dat is een particuliere opleiding met een NLQF6-niveau, een Europese kwalificering die over het algemeen gelijk staat aan het Nederlandse HBO-niveau.
Doe je ook nascholing?
Jazeker! Ik sta ingeschreven bij Stichting LOOP en KABIZ en heb elk jaar scholingsdagen. In 2023 heb zelfs een jaar praktijkonderzoek gedaan en een scriptie geschreven over neuropathie in de voet.
Waarom heet de praktijk De Zandloper?
Bij de start van mijn praktijk in 2012 heb ik de naam De Zandloper bedacht. Ik Daarbij dacht ik aan heerlijk met je voeten in het zand en de aan de rust van de een zandloper (waar je je eitje mee kookt). Toch koos ik toen voor Op Vrolijke Voet, maar schreef ook De Zandloper in bij de Kamer van Koophandel. Je weet maar nooit, dacht ik.
Ik was medische pedicure en voetreflexologe en na tien jaar ook registerpodoloog. In dat jaar ging ik ook verhuizen, dus was het tijd voor een nieuwe naam. Maar wat?
Het antwoord kwam van een tachtigjarige cliënt, die mij enthousiast vertelde over hoe hij was opgegroeid in de straat van mijn nieuwe locatie. De straat was destijds een soort dijkje en werd in de volksmond de Zandsteeg genoemd. De Zandsteeg? Wat een toeval en ik wist: dit is het! Zo werd Podologiepraktijk de Zandloper de nieuwe naam.
Behandelingen
Over mij
Hi, ik ben Rebecca van As. Wat ik het liefste doe? Jouw voeten weer in topconditie brengen! Want pijn aan je voeten, dat wil je niet. Beter lopen, sporten en werken zonder voetklachten? Daar zorg ik graag voor.
Voetklachten
Pijn aan je teen, voet of enkel? Met bevlogenheid en kennis help ik bij deze klachten. Welke klachten er zijn, dan lees je hier.